18 Haziran 2025
weather
20°
Urfa Haberleri
Şanlıurfa
Açık
weather
20°
39,5229 %0.11
45,5179 %0.18
53,2570 %0.32
Urfa Kolik Şanlıurfa Eyyübiye’de Tarihi Dönüm Noktası: Eski Cezaevi Yıkılıyor

Eyyübiye’de Tarihi Dönüm Noktası: Eski Cezaevi Yıkılıyor

Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un girişimleriyle Eyyübiye Belediyesi’ne tahsis edilen Şanlıurfa eski cezaevinin yıkımı için bir tören düzenlendi. Şehrin tarihinde bir dönüm noktası olan bu ana şahitlik etmek isteyen çok sayıda vatandaş, eski cezaevinde bir araya geldi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı M. İlhami Günbeği, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Süleyman Elgün, parti teşkilat yöneticileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Başkan Mehmet Kuş, tüm Eyyübiyelilerin anılarının olduğu cezaevi binasının yıkılmasıyla, Eyyüpnebi, Onikiler, Muradiye, Şıh Maksut ve Hacı Bayram Mahalleleri’nin park ve eğitim alanı sorununun önemli ölçüde çözüleceğini söyledi.

Cezaevi arsasının Eyyübiye Belediyesi’ne tahsis edilmesi konusunu, Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a arz ettiklerinde derhal gerekeni yaptığını ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un, Şanlıurfa Milletvekillerinin ve AK Parti İl Başkanlığı’nın destekleriyle buranın Eyyübiye Belediyesi’ne tahsis edildiğini hatırlatarak, emeği geçenlere teşekkür etti.

Başkan Kuş, “Bugün, burada tarihi bir ana hep birlikte tanıklık ediyoruz. Acıyı, hüznü, kederi, gözyaşlarını toprağın altına hep birlikte gömüyoruz. Bunun yerine, umut ve geleceğin tohumlarını hep birlikte atmış olacağız. Burada, eğitim alanlarımız olacak. Genç evlatlarımız için gençlik merkezimiz ve mahalle sakinlerimiz için yeşil alanlarımız olacak. Zaman burada durmuştu, gelecek burada başlayacak” diye konuştu.

Yıkım ihalesi sözleşmesine göre arsanın üç ay içerisinde teslim edileceğini ancak yüklenici firmanın iki ay içerisinde de işi bitirmesini öngördüklerini kaydeden Başkan Kuş, “Önümüzdeki hafta itibariyle gençlik merkezimizin ihalesine çıkacağız. Yıl sonuna kadar eğitim alanlarının da temelleri atılacak. Projemizin diğer aşamalarıyla birlikte inşallah 3-4 ay sonra burada startı vermiş olacağız. Hem eski cezaevinin yıkımı hem de yapacağımız projeler, Eyyübiyemize ve Şanlıurfamıza hayırlı olsun” dedi.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı İlhami Günbeği de bu bina yıkımının sadece bir yıkım olmadığını, aynı zamanda geleceğe yönelik bir yatırımın ilk aşaması olduğunu söyledi. Başkan Mehmet Kuş’un, buranın devri için üç yıldan bu yana çalışma yaptığını kaydeden Başkan Kuş, “Sayın Bakanımız, Milletvekillerimiz destek oldu. Bizler de karınca kararınca destekte bulunduk ve şu anda cezaevinin yıkımı ve geleceğe yatırımın ilk adımlarını sizlerle birlikte atıyoruz” dedi.

Ortaya konan projenin, AK Parti belediyeciliğinin binlerce eserinden biri olacağını dile getiren Günbeği, “İşte bu AK Parti belediyeciliğidir. Biz belediyeciliği, Cumhurbaşkanımız’ın İstanbul Büyükşehir Belediyeciliğini örnek alarak sürdürüyoruz. Fiziki projelerin yanında sosyal projeler de her zaman gündemimizde olmuştur. İnşallah bu yıkımdan sonra kısa sürede bu projenin meyvelerini almaya başlayacak, Eyyübiye’ye çok güzel hizmetler sunacak olan projemiz başlamış olacaktır. Kıymetli başkanıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Süleyman Elgün ise doğup büyüdüğü evin, cezaevinin hemen iki sokak yanında olduğunu ifade ederek, burasıyla ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı. 

Necip Fazıl Kısakürek’in, “Zindandan Mehmed’e mektup” adlı şiirinden mısralar okuyarak, eski Şanlıurfa cezaevinin yıkılmasının, Eyyübiye’nin güzel yarınlarının temellerinden olduğunu ifade eden Elgün, “Başkanımız Mehmet Kuş başkanlığında, Eyyübiye’de çok güzel şeyler olacak inşallah. Biz de teşkilat olarak, belediyelerimizin, halkımızın yanındayız. Yarınlara umut olmak için, el ele, omuz 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *