18 Haziran 2025
weather
20°
Urfa Haberleri
Şanlıurfa
Açık
weather
20°
39,5266 %0.12
45,5300 %0.15
53,1832 %0.21
Urfa Kolik Gündem Türkiye, Sınır Güvenliğini Artırıyor

Türkiye, Sınır Güvenliğini Artırıyor

Türkiye, İran ve İsrail arasındaki gerilim sebebiyle sınır güvenliğini artırmaya karar verdi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, son yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdi. Bu adımların, ülkenin güvenliğini sağlamak ve olası riskleri önlemek amacıyla atıldığı belirtildi. Bu durum, bölgedeki gerginliğin etkilerini Türkiye'nin sınırlarında hissetmesine neden oldu.

İran-İsrail Gerilimi Artarken Türkiye Sınır Önlemlerini Güçlendiriyor

Ortadoğu'da İran ile İsrail arasındaki gerilimin tırmanmasıyla birlikte bölgede endişe ve tedirginlik artarken, Türkiye de doğu sınırlarındaki güvenlik tedbirlerini arttırıyor.

Milli Savunma Bakanı Güler, Van Sınır Hattındaki Güvenlik Tedbirlerini Denetledi

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Van'daki sınır hattına giderek alınan güvenlik tedbirlerini yerinde inceledi ve yapılan çalışmaların proaktif bir güvenlik anlayışıyla yürütüldüğünü vurguladı.

Türkiye'nin Güvenlik Politikaları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Talimatlarıyla Belirleniyor

Bakan Güler, Türkiye'nin güvenlik politikalarının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın direktifleri doğrultusunda belirlendiğini belirtti. "Millî güvenliğimizi korumak için semalardan hudut hatlarına kadar her alanda çok yönlü ve güçlü tedbirler alıyoruz" diyen Güler, Türkiye'nin doğu sınırlarını koruma görevini üstlenen 6’ncı Hudut Tugay Komutanlığının başarılı çalışmalarını takdir etti.

2025 Yılından Bu Yana Sınır Geçişleri Engellenen Kişi Sayısı 38 Bin 835'e Ulaştı

Bakan Güler'in verdiği bilgilere göre, 2025 yılı başından bu yana sınır geçişi engellenen kişi sayısı 38 bin 835'e ulaştı. Aynı dönemde 2 bin 664 düzensiz göçmen, 83 terör örgütü mensubu ve yaklaşık 305 ton uyuşturucu madde kolluk kuvvetlerine teslim edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *