weather
14°
Urfa Haberleri
Şanlıurfa
Açık
weather
14°
42,2107 %0,24
48,7660 %0,45
55,4817 %0,26
Urfakolik Siyaset MHP Lideri Bahçeli: Demirtaş'ın Tahliyesi Hayırlı Olur

MHP Lideri Bahçeli: Demirtaş'ın Tahliyesi Hayırlı Olur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) "tahliye edilmeli" kararını verdiği ve Türkiye'nin yeniden değerlendirme başvurusunun reddedildiği Selahattin Demirtaş hakkında çarpıcı bir açıklamada bulundu. Bahçeli, "Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi hayırlara vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AHİM) Selahattin Demirtaş'ın tahliye edilmesi gerektiğine yönelik kararının ardından dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Bahçeli, düzenlediği grup toplantısında, mücadelenin önemine vurgu yaparak Türkiye'nin karşılaştığı tehditlere dikkat çekti. Bu bağlamda, Abdullah Öcalan ve Selahattin Demirtaş’ın durumları üzerinden bir kışkırtma ortamı oluşturulmaya çalışıldığını ifade etti.

Bahçeli'nin Açıklamaları

Bahçeli, toplantıda yaptığı konuşmada, hem Abdullah Öcalan’ın hem de Selahattin Demirtaş’ın durumları üzerinden terör tehdidinin yeniden ortaya çıkması endişesinin taşındığını belirtti. Kışkırtmalara karşı duracaklarını vurgulayan Bahçeli, kimsenin bu provokasyona kapılmamasını istedi. “Hem Öcalan'ın hem Demirtaş'ın arasına mayın döşeyenlerin hazımsızlıklarını görüyor, kimsenin bu oyuna gelmeyeceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullanarak, toplumun bu tür provokasyonlara prim vermemesi gerektiğine dair bir mesaj verdi. Bahçeli'nin sözleri, MHP'nin terörle mücadelede kararlılığını artıran bir duruş sergilediğini göstermektedir.

Terörsüz Türkiye Vurgusu

Bahçeli, terörsüz bir Türkiye hedefinin her şeyin önünde geldiğini belirterek, bu sürecin provoke edilmesine yönelik çabaların kendileri için geçersiz olduğunu ifade etti. MHP Genel Başkanı, “Terörsüz Türkiye sürecini provoke etme çabaları bizim için yok hükmündedir” diyerek, devletin kararlılığını ve iradesini belirtti. Bu noktada Bahçeli, Türkiye’nin terörle mücadelesinin asla taviz verilmeyecek bir mesele olduğuna dikkat çekti. Bunun yanı sıra, provokasyonların amacının aslında ne olduğunu bildiklerini ve buna karşı duracaklarını ifade ederek topluma güven verdi.

Ulusal Birlik ve Beraberlik Mesajı

Devlet Bahçeli, aynı zamanda ulusal birlik ve beraberliğin önemine de değindi. Tüm siyasi aktörlere seslenerek, ülke içinde yaşanan sorunların üstesinden gelinebilmesi için dayanışma ve iş birliğinin şart olduğunun altını çizdi. “İmralı Abdullah Öcalan ile Edirne Selahattin Demirtaş arasında sorun çıkarmak isteyenlerin nereye hizmet ettiklerini bizler iyi biliyoruz” diyerek, bu tür girişimlerin dış güçlerin etkinliğiyle ilişkili olduğunu belirtti. Bahçeli’nin bu tutumu, Türkiye’nin güçlü ve bağımsız bir duruş sergilemesine yönelik bir çağrı niteliği taşımaktadır.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...