Dışişleri Bakanları İsrail ve İran Çatışmasını Görüştü
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Lammy arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, İsrail ve İran arasındaki çatışma ele alındı. Görüşmede, tarafların çatışmanın daha büyük bir krize yol açabileceği endişesi dile getirildi ve diplomatik çözümlerin hızla devreye alınması gerektiği vurgulandı.
Endişeyle Beklenen Gelişmeler
Fidan ve Lammy, çatışmanın derinleşerek bölgesel istikrarsızlığa yol açabileceği endişesini paylaştı. Taraflar, çatışmanın bir an önce sona erdirilmesi ve daha fazla gerilimi önlemek için uluslararası çabaların artırılması gerektiği konusunda hemfikir oldu.
Nükleer Müzakerelerin Önemi
Telefon görüşmesinde, Fidan ve Lammy, nükleer müzakerelere tekrar odaklanmanın önemine vurgu yaptı. Çatışmanın tırmanmasını önlemek ve barışçıl çözümlere yönelmek adına nükleer anlaşmanın hayata geçirilmesinin gerekliliği üzerinde duruldu.
Fidan, Arnavutluk'taki Zirveye Katılacak
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı temsilen bugün Arnavutluk'ta düzenlenecek Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ) Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılacak. Bakan Fidan'ın bu zirveye katılımı, Türkiye'nin bölgesel işbirliğine verdiği önemi bir kez daha gözler önüne seriyor.