12 Temmuz 2025
weather
27°
Urfa Haberleri
Şanlıurfa
Açık
weather
27°
40,1901 %0.22
47,1146 %0.08
54,2331 %-0.36
Urfakolik Gündem Türkiye İçin Tarihi Gün! Pkk 47 Yıl Sonra Silah Bırakıyor

Türkiye İçin Tarihi Gün! Pkk 47 Yıl Sonra Silah Bırakıyor

Terörsüz Türkiye sürecinde bugün en kritik adım atılıyor. 41 yıldır Türkiye'nin en büyük sorunu olan PKK, bugün silah bırakıyor.

3-4 ayda tamamlanacak süreç MİT ve TSK'nın takibinde olacak. Sır gibi gizli tutulan silah bırakma töreninin Irak'ın Süleymaniye kentinin Dukan bölgesinde yapacağı ve törenin saat 10.00'da başlayacağı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl Ahlat-Malazgirt'te yaptığı konuşmada 'İç cephe' vurgusuyla başlayan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin örgütün tasfiyesine yönelik önemli konuşması ile devam eden, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın silahların bırakılması ve örgütün feshine yönelik çağrısından sonra yeni bir evreye geçen Terörsüz Türkiye sürecinde en kritik eşik bugün aşılacak.

 

41 senedir Türkiye'nin başına bela olan PKK terör örgütü bugün silah bırakmaya başlayacak. İlk etapta 30 kişilik bir grubun silah bırakacağı tören İran'ın Süleymaniye kentinin Raperin ilçesinde yapılacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *