Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde Meydana Gelen Hortum Olayı
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Bayırözü köyünde beklenmedik bir anda ortaya çıkan hortum, köy halkını korkuya sürükledi. Olay, Bayırözü İlkokulu ve Ortaokulu'nun bahçe kapısının şiddetli rüzgarın etkisiyle yerinden sökülmesiyle yaşandı.
Olay Anı Güvenlik Kamerasına Yansıdı
Olay esnasında okulda öğrenci olmaması, muhtemel bir felaketi önledi. Rüzgarın etkili olduğu Bayırözü köyündeki hortum, kısa sürede büyüyerek etkisini artırdı ve okulun giriş kapısına doğru ilerledi. Demir kapı, rüzgarın şiddetiyle yerinden koparak bahçeye savruldu.
Yetkililerden Açıklama: Can Kaybı Önlendi
Okulun güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülerde, hortumun kapıyı parçaladığı net bir şekilde görülüyor. Olay anında okulda hiçbir öğrencinin bulunmaması, muhtemel bir faciayı engelledi. Yetkililer, bu durumun can kaybını önlediğini belirtti.
Vatandaşlar Tedirgin: Hasar Tespiti Yapıldı
Köyde yaşayan vatandaşlar, kısa süreli ancak etkili olan hortum nedeniyle büyük endişe yaşadıklarını ifade etti. Hortumun geçişi sonrasında okul bahçesinde hasar tespit edildi ve yalnızca kapıda maddi zarar olduğu belirlendi. Yetkililer, bölgede benzer doğa olaylarına karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.