15 Ekim 2025
weather
15°
Urfa Haberleri
Şanlıurfa
Açık
weather
15°
41,8463 %0,24
48,6547 %0,45
55,9318 %0,24
Urfakolik Gündem Şanlıurfa’da Köprü Üzerinde Derz Değişimi Nedeniyle Yol Kapanacak

Şanlıurfa’da Köprü Üzerinde Derz Değişimi Nedeniyle Yol Kapanacak

Sürücüler Dikkat! Gece Saatlerinde Kontrollü Trafik Uygulaması Yapılacak

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek yol bakım ve onarım çalışmaları kapsamında, Haliliye ilçesi Sırrın Mahallesi sınırlarında yer alan, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Haliliye Ek Hizmet Binası yakınındaki köprüde derz yenileme çalışması gerçekleştirilecek.

🔧 Köprü üzerindeki genleşme derzlerinde meydana gelen deformasyonlar nedeniyle yapılacak bu çalışma ile, sürüş konforunun artırılması ve trafik güvenliğinin sağlanması hedefleniyor. Çalışma kapsamında elastomerik modüler derz sistemi kullanılacak.

🚦 Trafik Akışı Kontrollü Sağlanacak

Çalışmalar, trafik yoğunluğunun en az olduğu gece saatlerinde (20.00 – 06.00) yapılacak. Bu süreçte kontrollü şerit daraltma yöntemi uygulanacak ve her günün sonunda yol yeniden trafiğe açılacak.

Vatandaşların, çalışma alanında bulunan trafik işaret ve yönlendirmelerine dikkat etmeleri büyük önem taşıyor.

📅 Çalışma Takvimi

🗓 14 Ekim Salı – 15 Ekim Çarşamba
➡️ Geliş istikametinde – 20.00 ile 06.00 saatleri arasında

🗓 16 Ekim Perşembe – 18 Ekim Cumartesi
➡️ Gidiş istikametinde – 20.00 ile 06.00 saatleri arasında

🚧 Alternatif Güzergâhlar ve Uyarılar

Belediye ekipleri, sürücülerin mağduriyet yaşamaması için çalışma süresince yönlendirme tabelaları ve bilgilendirme levhaları yerleştirecek. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların çalışmalar boyunca sabır ve anlayış göstermeleri çağrısında bulundu.

📍 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden Açıklama

Belediyeden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kent genelinde ulaşım güvenliğini artırmak amacıyla köprü ve yollarımızda planlı bakım çalışmalarını sürdürüyoruz. Sırrın Köprüsü üzerindeki derz yenileme işlemiyle daha güvenli ve konforlu bir ulaşım sağlanacaktır.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *