02 Ağustos 2025
weather
25°
Urfa Haberleri
Şanlıurfa
Parçalı bulutlu
weather
25°
40,7015 %0.02
47,2204 %1.43
54,1118 %0.44
Urfakolik Gündem Ukrayna, Rusya'nın askeri üssünü bombaladı: Barış görüşmeleri tehlikede!

Ukrayna, Rusya'nın askeri üssünü bombaladı: Barış görüşmeleri tehlikede!

Ukrayna ve Rus heyetleri, İstanbul'da yapılacak olan Barış görüşmelerinin ikinci turu için bir araya gelmeye hazırlanıyor. Ancak, müzakerelerin önünde zorlu bir süreç var çünkü Ukrayna, Rusya'nın askeri üssünü bombaladı. Pazar günü gerçekleşen bu saldırı, tansiyonun yükselmesine neden oldu ve Pazartesi günkü görüşmelerin nasıl etkileneceği merak konusu.

Rus ve Ukraynalı Yetkililer İstanbul'da Barış Görüşmeleri İçin Bir Araya Geliyor

Rus ve Ukraynalı yetkililer, 2022'den bu yana ikinci kez doğrudan barış görüşmeleri için pazartesi günü Türkiye'nin İstanbul kentinde bir araya gelecekler.

ABD Başkanı Trump'tan Çağrı: "Rusya ve Ukrayna Barışmalı"

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Rusya ve Ukrayna'nın barış yapmasını talep etti ancak şu ana kadar barış sağlanmadı ve Beyaz Saray, iki tarafın bir barış anlaşmasına varmakta çok inatçı olması durumunda ABD'nin savaştan "çekileceği" konusunda defalarca uyardı.

İlk Tur Görüşmelerinden Sonuç Çıkmadı

16 Mayıs'ta gerçekleşen ilk tur görüşmeler, savaşın en büyük esir takasını sağladı ancak barışa dair bir işaret veya ateşkes bile olmadı; her iki taraf da sadece kendi açılış müzakere pozisyonlarını ortaya koydu.

Ukrayna'dan Rusya'ya Tarihi Saldırı

Ukrayna, Pazar günü savaşın en iddialı saldırılarından birini başlattı ve Sibirya'daki ve diğer askeri üslerdeki Rus nükleer kapasiteli uzun menzilli bombardıman uçaklarını hedef aldı.

Pazar Günü Yapılacak Görüşmeler Öncesi Hazırlıklar

Zelenskiy'nin Pazar günü yayınladığı yürütme emrine göre, Ukrayna heyetinde Dışişleri Bakan Yardımcısı ve çok sayıda askeri ve istihbarat yetkilisi de yer alacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *