weather
6°
Urfa Haberleri
Şanlıurfa
Kapalı
weather
6°
43,1750 %0.12
50,3087 %-0.06
58,0216 %-0.13
Urfakolik Ekonomi Kuyumcularda Nakit Dönemi Sona Eriyor

Kuyumcularda Nakit Dönemi Sona Eriyor

Kuyumculuk sektöründe önemli bir değişiklik hayata geçiriliyor. Kayıt dışılık ve sahte altınla mücadele kapsamında Kıymetli Metal Takip Sistemi’nin (KMTS) nisan ayında devreye alınması planlanıyor. Yeni uygulamayla birlikte kuyumcularda nakit ödeme dönemi sona erecek.

Sözcü’de yer alan habere göre, sistem kapsamında tüm altın ürünleri bandrollü olarak satışa sunulacak. Böylece altının kaynağı, üretim ve satış süreci elektronik ortamda takip edilecek.

 

Yeni düzenlemeyle birlikte kuyumcularda yapılan alışverişlerde nakit ödeme kabul edilmeyecek. Altın alım-satım işlemleri banka havalesi, IBAN, kredi kartı veya diğer elektronik ödeme yöntemleri üzerinden gerçekleştirilecek.

 

Yetkililer, uygulamanın hem sahte altınla mücadeleyi güçlendireceğini hem de kayıt dışı ekonominin önüne geçilmesine önemli katkı sağlayacağını belirtiyor. Sistemle birlikte sektörün daha şeffaf ve denetlenebilir hale gelmesi hedefleniyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...