weather
17°
Urfa Haberleri
Şanlıurfa
Parçalı bulutlu
weather
17°
44,5874 %0.01
51,5892 %0.21
59,1879 %0.28
Urfakolik Ekonomi Doğalgazda Kademeli Tarife Dönemi Başladı

Doğalgazda Kademeli Tarife Dönemi Başladı

Türkiye’de doğalgaz kullanımında yeni bir döneme girildi. BOTAŞ tarafından hayata geçirilen “kademeli tarife” sistemiyle birlikte, artık her il için iklim koşullarına göre farklı tüketim sınırları belirlenecek.

Yeni uygulamaya göre vatandaşlar, bulundukları ilin hava şartlarına göre belirlenen tüketim limitleri kapsamında tarifelendirilecek. Bu da her ilde aynı doğalgaz tarifesinin uygulanmayacağı anlamına geliyor.

 

Nisan ayı için üç büyük ilde belirlenen tüketim sınırları şu şekilde açıklandı: İstanbul için 192,55 sm³, Ankara için 180,69 sm³ ve İzmir için ise 157,90 sm³.

 

Mevsimlere göre değişiklik gösteren sistemde, kış aylarında limitler önemli ölçüde artırılıyor. Buna göre İstanbul’da yaklaşık 286 sm³, Ankara’da 344 sm³ ve İzmir’de 308 sm³ seviyelerine kadar çıkıyor.

 

Yaz aylarında ise tüketim sınırları minimum seviyelere düşüyor. İstanbul’da 26,72 sm³, Ankara’da 31,03 sm³ ve İzmir’de 17,71 sm³ olarak uygulanıyor.

 

Yetkililer, yeni sistemin enerji kullanımında daha adil ve dengeli bir yapı oluşturmayı hedeflediğini belirtiyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...