Uganda Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Nusura Tiperu, Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay’ı ziyaret etti. Türkiye’nin son periyotta Afrika ülkeleriyle gelişen bir diplomasi ve ticari hacminin olduğuna dikkat çeken Lider Altay, ziyaretin ülkeleri ortasındaki kaynaşmaya vesile olmasını diledi.
Uganda Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Nusura Tiperu, Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay’ı ziyaret etti. Türkiye’nin son periyotta Afrika ülkeleriyle gelişen bir diplomasi ve ticari hacminin olduğuna dikkat çeken Lider Altay, ziyaretin ülkeleri ortasındaki kaynaşmaya vesile olmasını diledi.
Uganda Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Nusura Tiperu, Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay’la bir ortaya geldi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti lisana getiren Lider Altay, “Türkiye’nin son periyotta Afrika ülkeleriyle gelişen bir diplomasi ve ticari hacmi var. Umuyorum ki bu ziyaretiniz de ülkelerimiz ortasındaki kaynaşmaya vesile olacaktır. Konya, 10 bin yıldır kent hayatını sürdürebilmiş kadim bir kent. Ayrıyeten 200 yıl Selçuklu medeniyetine başşehirlik yapmış bir kentte bulunuyoruz. Bugün de Türkiye’nin nüfus olarak 6. büyük kenti. Ayrıyeten Türkiye’nin tarım ve sanayi üretim merkezlerinden birisi. 5 üniversitesinde 130 bine yakın öğrencisiyle genç ve dinamik bir kent. Ayrıyeten Konya belediyecilik olarak da Türkiye’nin en önde kentlerinden birisi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığıyla birlikte birçok memleketler arası vazife yürütüyoruz. Merkezi Barselona’da bulunan UCLG Birleşmiş Kentler ve Lokal İdareler Teşkilatı’nın başkanlık vazifesini teslim alacağız” dedi.
“SİZ DÜNYAYI DESTEKLEDİNİZ, DÜNYA DA SİZİ DESTEKLİYOR”
Uganda Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Nusura Tiperu da misafirperverliğinden ötürü Lider Altay’a teşekkür etti. Konya’ya birinci kere geldiğini tabir eden Tiperu, “Konya çok hoş bir kent. Çok sakin bir kent. Bu türlü bir kentin lideriyle tanışmaktan çok mutluyum. Sarsıntıda gösterdiğiniz katkılarınızı da çok takdir ediyoruz. Uganda Cumhurbaşkanımızın selamını da getirdim. Sarsıntıda olanlardan ötürü biz de çok üzgünüz. Tüm dünya çok üzgün. Sizin yanınızdayız. Bilhassa siz dünyayı desteklediniz, dünya da sizi destekliyor. Bilhassa de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afrika’da yaptıkları çok kayda değer” diye konuştu.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı