Karabağlar Belediye Lideri Muhittin Selvitopu, Karabağlar’daki sivil toplum kuruluşu liderleri ve temsilcileriyle kahvaltıda buluştu. Karabağlar’ı çağdaşlaştırmak, insanların ömürlerini kolaylaştırmak için çalıştıklarını ve toplumun tüm kesitleriyle yakın işbirliği içinde olduklarını vurgulayan Lider Selvitopu, “Birlikten kuvvet doğar” dedi.
Karabağlar Belediye Lideri Muhittin Selvitopu, Karabağlar’daki sivil toplum kuruluşu liderleri ve temsilcileriyle kahvaltıda buluştu. Karabağlar’ı çağdaşlaştırmak, insanların hayatlarını kolaylaştırmak için çalıştıklarını ve toplumun tüm bölümleriyle yakın işbirliği içinde olduklarını vurgulayan Lider Selvitopu, “Birlikten kuvvet doğar” dedi.
Karabağlar Belediyesi Kibar Hizmet Kompleksi’nde gerçekleştirilen buluşmaya, Lider Selvitopu, meclis üyeleri, muhtarlar, Karabağlar Kent Kurulu Lideri Alev Ağrı, Karabağlar Kent Kurulu’nun bir evvelki lideri Saniye Nazik Işık ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun liderleriyle temsilcileri katıldı.
Etkinlik, hürmet duruşu, İstiklal Marşımızın okunması ve Şehitler Haftası nedeniyle şehitlerimiz ve son afetlerde ömrünü yitiren vatandaşlarımız için dua okunmasıyla başladı. Daha sonra konuklara seslenen Lider Selvitopu, pandemi, sel, zelzele üzere gerisi gerisine meydana gelen doğal afetler nedeniyle bu tıp buluşmaları uzun müddet yapamadıklarını hatırlattı. Ömrünü yitiren vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Lider Selvitopu, “Yaralılarımızın da bir an evvel sıhhatlerine kavuşmasını temenni ediyorum. Bu süreçler şunu net bir formda gösterdi ki, dayanışmayı, sevgi ve saygıyı her vakit ortaya koyan bir toplumuz. Anadolu insanı, her şartta bu birlik ve beraberliği sağlayabiliyor. Bu çok kıymetli bir değerimiz” dedi.
Hazırlık geleceğe…
Karabağlar Belediyesi olarak bu anlayışı yaşatmaya ve 500 bin bireye eşit hizmet götürmeye çalıştıklarını belirten Lider Selvitopu, “Biz de seçimlerin çabucak sonrasında siyaseti bir tarafa bıraktık ve hizmete odaklandık. Yaptıklarımız ortada. Yapamadıklarımızı da yaşama geçirmeye, insanlarımızın günlük hayatlarını kolaylaştırmaya kararlıyız” dedi.
Meydana gelen sarsıntıların, kentsel dönüşümün Karabağlar için ne kadar değerli olduğunu bir sefer daha ortaya koyduğunu vurgulayan Lider Selvitopu, “Göreve geldiğimizden bu yana önceliği kentimizin planlamasına geldik. Sorumluluk alanımızdaki 2000 hektarın plan yenilemelerini tamamladık. Bu planlar, Karabağlar’ın 2050’li yıllara yanlışsız gelişmesine istikamet verecek altyapı çalışması oldu. Artık nereye ticaret, konut, toplumsal ve kültürel tesislerin yapılabileceği muhakkak. Öteki yandan kurduğumuz Dijital Arşiv Sistemi’yle de, nerede kaç parsel olduğunu, bunların üzerindeki yapıların imar durumunu biliyoruz. Bir projeye başlanacağı vakit, orayla ilgili tüm bilgiler dijital olarak önünüze geliyor” diye konuştu.
Projeler son süratle devam ediyor
Karabağlar Belediyesi’nin merkezine insanı ve doğayı alan çalışmalarının tıpkı formda devam edeceğini belirten Lider Selvitopu, 4 mahalleye hizmet verecek Çalıkuşu Semt Merkezi’nin gelecek ay hizmete açılacağını söyledi. Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi’nin üretiminin yüzde 50’ler seviyesinde olduğunu bildirerek, “Bu merkezi Cumhuriyetimizin 100. yılında Karabağlar gençliğinin ve çocuklarının hizmetine sunmak istiyoruz. Bunun için var gücümüzle çalışacağız. Karabağlar Kent Meydanı’yla ilgili de küçük bir sorun var. Kent Meydanı Karabağlar’a kesinlikle kazandırılacak. Karabağlar, Gençlik, kültür ve sanat merkezleriyle çağdaşlaşmaya ve sağlıklı kent olmaya hakikat süratle ilerliyor. Katıldığınız için hepinize başka farklı teşekkür ediyorum. Bundan sonra da yakın işbirliğimiz devam edecek. Zira biliyoruz ki birlikten kuvvet doğar” dedi.
Karabağlar Kent Kurulu Lideri Alev Ağrı da, daha evvel yalnızca Bozyaka Kültür Merkezi’ne sahip ilçenin, Karabağlar Belediyesi’nin çalışmalarıyla bugün birçok yere, kültür sanat tesisine kavuştuğunu hatırlattı. Ağrı, “Bu mevzuda pek çok ilçeyi geçmiş durumdayız. Buralarda çok sayıda aktiflik yapılıyor. Bu türlü yerler oluşturduğu için hem liderimize, hem de Karabağlar Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
İzmir ve Ege Bölgesi Sivas Dernekleri Federasyonu Lideri İnan Demirgıran da, “Her an ulaşılabilen, halkının yanında bir lidersiniz. Âlâ ki varsınız. Bundan sonraki çalışmalarınızda muvaffakiyetler diliyorum. Her vakit yanınızda olacağız” dedi.
Buluşma, günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı