DOLAR
27,3824
EURO
29,0085
ALTIN
1.630,05
BIST
8.334,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
29°C
Şanlıurfa
29°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Açık
28°C
Son Dakika
19:05 Hacettepe Hastanesi’nden Maske Uyarısı ! 
18:49 Eskişehir’de üreticilere yonca desteği
18:35 Mehmet Sekmen’den çalışmalara inceleme
18:19 Diyarbakır’da sağlık kuruluşlarında tıbbi atık denetimi
18:05 Diyarbakır İtfaiyesi’nden yangın tatbikatı
17:49 O provaköterden çirkin savunma
17:49 Urfa Kapı’da restorasyon çalışmaların sürüyor
17:35 Selçuk Bayraktar’dan Elon Musk yanıtı
17:35 Duşanbe’de Bursa Osmangazi rüzgârı
17:35 Denizli’de okul yolu artık daha konforlu
17:05 Başkan Zolan’dan Ganire Paşayeva için taziye mesajı
16:53 “30 TBWA Yılı” Renkli Bir Davetle Kutlandı
16:53 Kürekte Gençlerin Mücadelesi Nefes Kesti
16:49 Balıkesir Büyükşehir’den Değirmen Boğazı’na bisiklet yolu
16:35 Hedef, Karbon Nötr Balıkesir
16:05 Antalya Büyükşehir Dünya Bankası heyeti ile buluştu
15:49 Rusya Büyükelçisi’nden Başkan Böcek’e ziyaret
15:35 Kumluca Atatürk Stadyumu’nun temeli atıldı
15:35 Başkente 1910 Ankaragücü Meydanı geliyor
15:19 Bodrum depremle sarsıldı
15:05 Cemre Karakiraz Kültürspor ile anlaştı
15:05 Babacan partisinin yerel seçim kararını açıkladı
15:05 Kepenekli’de dönüşüm devam ediyor
14:50 Edirne  Valisi’nden Meriç ve uyuşturucu operasyonu
14:49 Gebze’nin ‘engelsiz’ merkezi hızla yükseliyor
14:49 Adanalı kadın muhtarlara tanıtım çalışması
14:49 Adana’da teknoloji bağımlılığı için seminer
14:35 Gaziantep Güneyşehir’de bin konutun kuraları çekildi
14:35 Selahattin Gürkan’dan Yaşlılar Günü mesajı
14:35 Malatya Darende’de asfalt çalışmaları sürüyor
14:23 Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki Deprem Bölgesinde, Özel Tır “Kaşif”le Eğitimlere Başladı
14:20 Konya Büyükşehir Belediyesi uygulamasına ödül
14:19 Beylikdüzü Belediyesi’nden itfaiyecilere kutlama
14:19 Muğla Büyükşehir’den üniversite öğrencilerine destek
14:19 Adana’da İtfaiye Haftası etkinlikleri sürüyor
14:10 Oyun Dolu Ekim Ayının En İyileri
14:09 İstasyon Caddesi’ne Büyükşehir’den Altın Dokunuş
14:09 Başkan Arısoy: “Eski Okullarımızı Yeniledik, Yenileri de Hizmet İçin Gün Sayıyor”
14:09 Sıla Hasreti belgeseli İzmirliler ile Buluşacak
14:06 Engin Kart Keşan İdmanyurdu’nda
14:05 Gaziantep Büyükşehir’e New York’tan davet
14:05 Keşan Kültürspor çalışmalara başladı
14:05 Silivri Belediyesi’nden ‘Afet Zamanında İletişim Toplantısı’
13:53 İzmir, Gediz Deltası projesiyle Ufuk Avrupa Programı’nı Kazandı
13:53 Arı ve Arıcılık Sergisi İzmir’de Kapılarını Açtı
13:49 URBAS, 282 bin 500 kâğıt tasarrufu sağladı
13:49 Manisa’da yağmursuyu ızgaraları çöplük değil
13:49 İzmir Karabağlar’da Çalıkuşu’na yoğun talep
13:39 Gebze’nin ‘Engelsiz’ Merkezi Hızla Yükseliyor
13:36 Deprem bölgesindeki kadın girişimcilere kapılar açıldı

Kızılkoyun Bahçesi Görkemli Bir Törenle Hizmete Açıldı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak kent turizmine kazandırılan Kızılkoyun Bahçesi görkemli bir tören ile hizmete açıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, geçmişte yeşil alan olan yerleri aslına geri çevirerek Şanlıurfa’yı fabrika ayarlarına geri döndürdüklerini söyledi.

Kızılkoyun Bahçesi Görkemli Bir Törenle Hizmete Açıldı
A+
A-

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak kent turizmine kazandırılan Kızılkoyun Bahçesi görkemli bir tören ile hizmete açıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, geçmişte yeşil alan olan yerleri aslına geri çevirerek Şanlıurfa’yı fabrika ayarlarına geri döndürdüklerini söyledi.

Gastronomi, Müziği, Tarihi dokusu ve Kültürel varlıklarıyla adeta bir açık hava müzesini andıran Şanlıurfa’da turizm potansiyelinin artırılması ve günübirlik turlarla gelen ziyaretçilerin kentte daha fazla vakit geçirmesini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin turizme kazandırdığı Kızılkoyun Nekropol alanında bulunan ‘’Kızılkoyun Bahçesi’’ düzenlenen törenle açıldı.

Işıklandırma çalışmasıyla muhteşem bir görünüme kavuşan Kızılkoyun Bahçesinin Açılışına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün yanı sıra Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, İlçe Belediye Başkanları, AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Bayuk, STK Temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

“Kızılkoyun Bahçesini Belediye İşletecek Bu Alan Vatandaşa Hizmet Edecek”

Şanlıurfa’da gecekondularla kapatılan tarihi gün yüzüne çıkardıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’ Kızılkoyun Bahçesi’ni vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Şanlıurfa Belediye Eski Hizmet Binasının yerine yaptığımız Belediye Bahçesi de şehrin kalbine nefes aldırdık. Otel yapalım önerileri vardı ancak biz orayı gençlerin sohbetine, yaşlıların dinlenmesine, kuşların cıvıltısına hediye ettik. Kızılkoyun Bahçesi artık Şanlıurfa’nın bir değeri, bir incisidir. Burası Şanlıurfalılarındır. Burayı Belediyemiz işletecek ve bu güzide alan Şanlıurfalı vatandaşlarımıza hizmet edecek” dedi.

“Şanlıurfa’yı Tarihini Gün Yüzüne Çıkararak Fabrika Ayarlarına Döndürüyoruz”

Şanlıurfa’nın kalbine bir bıçak gibi saplanan betonarme yapıları bir bir kaldırdıklarının altını çizen Başkan Beyazgül, “Şanlıurfa’yı ışıklandırmalarla ışıl ışıl yaptık. Daha da güzelleştirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Biz sadece yıkmıyoruz. Bir yandan şehrin kalbine bıçak gibi saplanan yapıları ortadan kaldırırken diğer yandan yeni yeşil alanlar parklar kazandırıyoruz. Zor denilen işler için kollarımızı sıvayarak çözüyor ve sonuca ulaştırıyoruz. Kızılay Meydanı da geçmişten çay bahçesiydi. Biz Kızılay’ı eski haline çevirerek bir nevi fabrika ayarlarına geri döndürüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bizim Gemimizin Dümeni Vatandaşımızın Duasıdır”

Bu güne kadar başaramaz denilen tüm işleri başardıklarını da sözlerine ekleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Açıksu, Kale Arkası, Kültür ve Turizm Yolu, Asya ve Osmanlı Mahalleleri, Oto alım satım sitesi gibi alanlarda da kamulaştırmalar yaptık ve yıkımların ardından bu bölgeleri de rahatlattık. Bu kadar kamulaştırma yaparken bize hazine mi buldun diye soranlar da oluyor elbette ben şöyle diyorum evet hazine buldum. Nedir benim hazinem kadınların, çocukların, yaşlıların duasıdır. Onların duasıyla biz yolumuza devam ediyoruz. Bizim Gemimizin dümeni vatandaşımızın duasıdır. Allah’ın izniyle milletimizin duasını alıp gönüllere girmeye devam edeceğiz. Bizim işimiz laf üretmek değil, bizim işimiz hizmet üretmektir. Mazeret üretmek değil eser üretmektir. Biz yürüyeceğiz Şanlıurfa yürüyecek arkamızdan biz ayağa kalktıkça Şanlıurfa şahlanacak” diye konuştu.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ise konuşmasında “Öncelikle Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül ve ekibini kutluyorum. Eser üretmek kolay değildir. Eser üretmek zordur. Ama zoru başarmak da ayrı bir güzelliktir. İnsanların duasını almak bu işin en güzel tarafıdır” ifadelerini kullandı.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay, ”Büyükşehir Belediye Başkanımız, Şanlıurfa’nın yapılanmasında, inşasında ve bu günlere gelmesinde il başkanlığı döneminde ve belediye başkanlığı döneminde Şanlıurfa’ya bir çığır açmış ve Şanlıurfa’yı bu günlere taşımayı başarmıştır” diye konuştu.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, “Kızılkoyun Bölgesinde yaşayan halkımızın ve tüm hemşehrilerimizin istifade edebilecekleri böyle güzel bir alanı bizlere, halkımıza sunan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.” Dedi.

Eyyübiye Belediye Meclis Başkanvekili Ahmet Kenan Kayral da bir konuşma yaparak Kızılkoyun Bahçesi bir çay bahçesi değil, burası tarih kokan bir şehirdir. Bu şehri Şanlıurfa’ya vatandaşlarımıza kazandırdığınız için teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

Protokol konuşmalarının ardından Kızılkoyun Bahçesi açılış kurdelenin kesilmesiyle hizmete sunuldu.

Açılışın ardından Kızılkoyun Çay Bahçesine gelen çocuklara pamuklu şeker, vatandaşlara ise çay ve meyan şerbeti ikramında bulunuldu.

Alanın açılışını izlemeye gelen vatandaşlar tarihin içerisinde, tarih kokan bu güzel bahçeyi Şanlıurfa’ya kazandırdığı için Başkan Beyazgül’e teşekkür ettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.