Kadın Kaymakamların oranı yaklaşık 3 kat arttı. Emniyet, Jandarma, Sahil Güvenlik, AFAD, Göç İdaresi ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri’nde de kadın personel oranında yükseliş kaydedildi.
Bakanlığımızdaki kadın personel sayısı, günden güne artan bir grafik çiziyor. Geride kalan 5 yılda, gerek Kadın Kaymakam oranında gerekse Emniyet, Jandarma, Sahil Güvenlik, AFAD, Göç İdaresi ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri bünyesinde görev yapan kadın personel oranında önemli artışlar göze çarpıyor.
Kadın Kaymakam sayısı 2016 yılında 32 iken 2022 yılında 3 kat artışla 101’e çıktı.
Benzer tablo, Emniyet Hizmetleri sınıfında da mevcut. Emniyet Hizmetlerinde, 2016 yılında toplam kadın personel sayısı 15 bin 38 iken 2022 yılında 24 bin 413’e yükseldi.
Aynı dönemde, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki kadın subay/astsubay artışı yaklaşık 2,5 kat, Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki kadın subay/astsubay artışı ise 6 kat oldu.
2016 yılından 2022 yılına; Jandarma Hizmetleri kadın subay/astsubay sayısı709’dan 2.229’a; Sahil Güvenlik Hizmetleri kadın subay/astsubay sayısı 16’dan 101’e yükseldi.
Göç İdaresi Başkanlığı bünyesinde 2016 yılında 422 kadın personel görev yaparken, 2022 yılında bu sayı 3116’ya yükseldi. 2016 yılında Göç Başkanlığı’nda %12 olan kadın personel oranı 2022’de %24’e yükseldi.
AFAD Başkanlığı’nda 2016 yılında 967 kadın personel bulunmaktayken 2022 yılında bu sayı 1057’ye yükseldi.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nde de kadın personel sayısında artış sürüyor. 2016 yılında 3614 olan kadın personel sayısı 2022 yılında 4470’e yükseldi.
Bağlı kuruluşlardaki gibi Bakanlığımızın Genel İdare Hizmetleri sınıfında da benzer yükselişin olduğu görülüyor. 2016 yılında Genel İdare Hizmetleri sınıfında kadın personel oranı %32,75 iken 2022 yılı sonu itibariyle %38,18’e yükseldiği görülüyor.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak tüm kadınların gününü tebrik etti. Ailenin temelini oluşturan kadınların gelecek toplumun mimarları olduğunu ifade eden Başkan Beyazgül, “Toplumun temel yapı taşı olan ailede en temel rolü kadınların üstlendiğini belirterek Şanlıurfa’da kadınların yaşam kalitesini yükseltmeye,...
Depremzede çocuklar için harekete geçen ünlü oyuncu Merve Boluğur, Hatay'daki çocuklara göz taraması yaptırmak için Op. Dr. Tuncay Sezgin ile bir araya geldi. İkili, bölgeye gidip ilk etapta 500 çocuğa göz taraması yapacak.
Serdar Ortaç, veliahtı olarak gördüğü Mehmet Çevik’e verdiği ‘Bilsem ki’ şarkısına sıradışı bir klip çekti. Serdar Ortaç, kaybettiği kardeşinin 40’ı çıkmadan çektiği klipte Mehmet Çevik’le birlikte tabut taşıdı.
Pop müziğin son yıllardaki en güçlü grubu KÖFN “Bi’ Tek Ben Anlarım” ile 2022’ye damgasını vurmuş, geçtiğimiz aylarda çıkardığı “Al Aramızdan” ile kariyerini daha da sağlamlaştırmıştı. Salman Tin ve Bilge Kağan Etil’den kurulu KÖFN’ün yeni albümü “POPSTAR” Hypers Music etiketi ile yayında
72 yaşında olmasına rağmen 50’li yaşlarda gösteren Coşkun Sabah, genç görüntüsünü korumak için aylık 20 bin liralık gıda takviyesi kullandığını söyledi. ‘Ya bir gün parasız kalır, ilaçları alamazsanız’ sorusuna karşılık ‘Parasız kalmam mümkün değil’ dedi.