DOLAR
19,0510
EURO
20,5023
ALTIN
1.211,97
BIST
5.031,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
21°C
Şanlıurfa
21°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Açık
10°C
Perşembe Az Bulutlu
11°C
Son Dakika
19:49 Beylikdüzü çadırları İskenderun’a devretti!
19:19 Manisa ‘Bölgesel’de finallere hazır
19:19 Bursaspor’da yol ayrılığı!
18:49 Bakan Kurum: 11 ilde yeni şehircilik destanı yazacağız
18:35 İstanbul’da devralınan hat açılışa gün sayıyor
18:27 Beylikdüzü Belediyesi Çadır Kent İmzalanan Protokol İle Devredildi
18:27 Yaz Aylarında Yaşanması Muhtemel Sivrisinek Sorununa Erken Müdahale
18:19 Sakarya’da ‘engelsiz’ doğru nefes
17:49 Depremin etkileri hissedildi… Endeks geriledi
17:49 TÜDKİYEB’den tarımda yeni dönem teşekkürü
17:35 Tüm illerde kirli hava soluyoruz!
17:19 Mesut Şehitoğlu: Yıldırım’ı oy deposu görenler hizmeti unuttu!
17:05 Balkanlarda ‘Karate’de Yıldırım damgası
17:05 Dr. Sinan Oğan da 100 bin imzaya ulaştı… ‘Hedef 120 bin’ dedi
16:49 Bahçeli’den HÜDA PAR açıklaması… Kılıçdaroğlu için ‘paravan’ dedi
16:41 Vali Enver Ünlü ve Eşi Sema Ünlü Huzurevi Sakinleri ile İftar Açtı!
16:41 İnegöl’ün Ulaşım Ağı Güçleniyor
16:35 Ağrı şikayeti ile geldi ‘köpek kisti’ olduğunu öğrendi
16:35 Dünya Doktorları binlerce kişiye şifa oluyor
16:19 Düzce’de yangın: Ahşap ev kullanılamaz hale geldi
16:05 Unutkanlık gençlerde yaygınlaşıyor
15:35 Adıyaman’da sanayi hasarı 7 milyar TL
15:19 Depremzede Gül’den Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı’na Dilekçe
15:05 Wood Show Dubai Fuarı’nda Türkiye’yi temsil etti!
14:10 Bir oyuncak tüm acıları unutturdu
14:10 Başkan Altay Teravih Sonrası Konyalılarla Buluştu
14:09 Canik’te Unutulmaz Bir Ramazan Yaşanıyor
14:09 Milas-Bodrum Havalimanı, sezonun ilk dış hat uçuşunu karşıladı
14:02 Başkan Altay: “Hatay’da Konya’ya Yakışır Bir Konteyner Kent İnşa Ediyoruz”
14:02 Yeşilova-Solaklar Köprülü Kavşak Projesi’nde ilk kazma vuruldu
14:01 Bayraklı’nın camileri dezenfekte ediliyor
14:01 Yunanlı Aşçılardan Bondrum’da İftar
14:00 FabrikaLab İzmir’de Robotel üretildi
14:00 Ramazan Etkinliklerinde Antalya’nın yöresel lezzetleri tanıtıldı
13:49 Bursa’nın ulaşım filosuna 56 otobüs daha
13:39 Çankayalı Çocuklar Bostanda
13:39 ‘Kurdele Ya Da Artı Sonsuz’ 100’üncü temsilini yaptı
13:35 Işıklar kayıplarımız için kapandı!
13:29 Boğaçayı Bilim Kurulu’ndan yerinde inceleme
13:28 Çankaya, Kütüphane Haftasını Dolu Dolu Kutlayacak
13:28 Kocaeli Büyükşehir’den personeline işaret dili eğitimi
13:27 Türkiye’nin gıda koridoru kapanmasın
13:27 Büyükşehir, köylere futbol sahası kazandırıyor
13:19 Şişecam’dan mirasa büyük katkı… Anıtkabir’in kule camları yenilendi
13:05 Türkiye’nin ilk dijital bankası faaliyet iznini aldı
13:05 Karsan elektrikli minibüsleriyle Kanada’da büyüyor
12:49 Bakan Akar duyurdu… MSB bu yıl 30 bin personel alacak
12:19 Türkiye’nin gıda koridoru kapanmasın! İhracatçılar pozitif ayrımcılık yapacak
12:05 Benzine 81 kuruş indirim bekleniyor
11:49 Altun’dan iddialara tepki: Külliyen yalan!

Bakan Özer’den Öğretmenler ve Eğitim Yöneticilerine İkinci Başarı Belgesi

6 Eylül 2021 tarihinde haftada beş gün yüz yüze başlayan eğitim-öğretim yılı 17 Haziran Cuma günü tamamlanacak. Bakan Özer, Kovid-19 sürecinde verilen aranın ardından okulların açık tutulması, eğitimin kesintisiz olarak okullarda sürdürülebilmesi için fedakârca çalışmalarda bulunan tüm öğretmen ve idarecilere Başarı Belgesi gönderdi.

Bakan Özer’den Öğretmenler ve Eğitim Yöneticilerine İkinci Başarı Belgesi
14.06.2022 13:08
0
A+
A-

6 Eylül 2021 tarihinde haftada beş gün yüz yüze başlayan eğitim-öğretim yılı 17 Haziran Cuma günü tamamlanacak. Bakan Özer, Kovid-19 sürecinde verilen aranın ardından okulların açık tutulması, eğitimin kesintisiz olarak okullarda sürdürülebilmesi için fedakârca çalışmalarda bulunan tüm öğretmen ve idarecilere Başarı Belgesi gönderdi.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, zorlu salgın döneminde yüz yüze eğitime devam eden tüm öğretmen ve idarecilere bugün itibarıyla 2. Başarı Belgelerini gönderdiklerini açıkladı.
Bakan Mahmut Özer, Samsun’da Köy Yaşam Merkezi açılışı ve Mesleki Eğitim Merkezleri ile Sektörler Buluşması programına katıldı. Samsun’dan ayrılmadan önce protokol üyeleri ile birlikte Samsun Çarşamba Havalimanında açıklamalarda bulunan Bakan Özer, tüm öğretmen ve idarecileri Başarı Belgesi ile ödüllendirdiklerini söyledi.

“Tüm Öğretmen ve İdari Personelimize 2. Başarı Belgesi’ni Göndermiş Olmaktan Mutluluk Duyuyoruz”

Korona virüsü salgını döneminde öğretmenlerin fedakârca görev yaptığının altını çizen Bakan Mahmut Özer, “2021-2022 yılı eğitim öğretim yılı için son haftaya girdik. Bu eğitim öğretim yılını kararlı bir şekilde yüz yüze eğitimle tamamlayabilmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu sürecin en büyük kahramanları öğretmenlerimiz. Öğretmenlerimiz, gerçekten her gün maske ile ders anlattılar, süreçleri takip ettiler ve aşılama oranlarıyla da sadece Türkiye ortalamasının üzerinde değil OECD ortalamasının da çok üzerinde bir ortalamayla güzel bir örnek teşkil ettiler. 1. dönemin sonunda tüm öğretmenlerimize ve idari personelimize bu fedakârlıklarından dolayı Başarı Belgesi verdik, bugün itibarıyla de tüm öğretmen ve idari personelimize 2. Başarı Belgesi’ni göndermiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Tüm öğretmenlerimizi, bu sürece katkı veren tüm idari personelimizi kutluyorum” dedi.
Köy Yaşam Merkezleri’nin öneminden de bahseden Bakan Özer, “İnşallah Samsun’da başlayan bu proje tüm il ve ilçelerimizde ihtiyaç olunan her noktada köy okullarıyla, köy anaokullarıyla, halk eğitim merkezleriyle, yaz kamplarıyla, matematik atölyeleriyle özellikle bu sene başlatmış olduğumuz yaz okullarıyla çok yaygın bir şekilde kullanılacak. Valimiz Zülkif Dağlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Çiğdem Karaaslan’a, milletvekillerimize ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Böyle bir projenin Samsun’dan başlaması sembolik olarak da çok anlamlıydı. Bunu hayata geçirmek bizleri mutlu etti.” diye konuştu.

“2021 Aralık Ayı Sonunda 160 Bin Olan Çırak-kalfa Sayısı Bugün İtibarıyla 510 Bine Ulaştı”

Mesleki eğitim merkezleri sayesinde çırak ve kalfa sayısında büyük bir artış yaşandığına da değinen Özer, şunları söyledi:
“Mesleki eğitim merkezileriyle ilgili 2021 yılının sonunda yapmış olduğumuz kanun değişikliği ve dönüşüm mesleki eğitim merkezlerindeki öğrenci, çırak ve kalfa sayısında ciddi bir artışa yol açtı. 2021 Aralık ayı sonunda 160 bin olan çırak-kalfa sayısı bugün itibarıyla 510 bine ulaşmış durumda. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi 2022’in sonuna kadar 1 milyon gencimizi mesleki eğitim merkezleriyle buluşturacağız. Samsun’da da iş dünyasının değerli temsilcileriyle, oda ve borsa temsilcileriyle bu imkânı nasıl artırabiliriz onu değerlendirme imkânımız oldu. 2 tane karar aldık. Biri Samsun’daki mesleki eğitim merkezlerindeki çırak-kalfa sayısını, 20 bine çıkartacağız. İkincisi ise Bafra’da uzun zamandır beri bir çalışma vardı. Mesleki eğitim kampüsü yapılmasıyla ilgili ona da bugün itibarıyla start vereceğiz. Bakanlık olarak o kampüsteki projeyi de destekliyoruz. Böylece bir taraftan merkezdeki mesleki eğitim kapasitesini artırırken diğer taraftan Bafra’da mesleki eğitimle ilgili çok ciddi bir altyapısı olan kampüsü inşa ederek Samsun’daki mesleki eğitim kapasitesini çok daha üst seviyelere çıkartacağız.”
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.